A vásárlás lépései

Az autóvásárlás menete a Suzuki Világnál

 

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy új Suzuki személyautóját nálunk vásárolja meg.

 

A gyorsabb ügymenet és a magasabb ügyfél elégedettség érdekében szeretnénk önnek megmutatni, mi fog történni, miután ön kiválasztotta új autóját.

 

Új autók eladása jogi és pénzügyi okok miatt viszonylag bonyolult, ezért szinte biztos, hogy nem fog tudni hazamenni új autójával aznap, még raktári jármű esetében sem. Továbbá az ön választása eshet gyári készletes, gyártás alatt lévő, vagy rendeléses, esetleg import járműre is.

 

1. Első lépés a megrendelés aláírása. Ehhez a következő dokumentumok fénymásolatára lesz szükség: személyigazolvány, lakcím kártya, adó kártya, jogosítvány. Továbbá a "Hűség Program Ajánlat" kedvezmény igénybe vételéhez szüksége lesz egy Magyar Suzuki Zrt-nél történő regisztróra és az ott kapott MYID kódra. Ezt itt tudja igényelni: https://loyalty.suzuki.hu/                                                                              

 

2. Céges vásárlás esetén – ideértve az egyéni vállalkozókat és további kedvezményre jogosultakat - további dokumentumok másolatára lehet szükség, melyek jellemzően később is pótolhatóak elektronikusan: cégkivonat, ev igazolás, aláírási címpéldány, kedvezmény igazolás.

 

3. Miután elkészültek a fénymásolatok és a kitöltött megrendelés is aláírásra került, elkészül az előleg számla. Erre azért van szükség, hogy a megrendelt jármű biztosan az öné legyen, azt másnak ne lehessen eladni. Az előleg számla, mely foglalóként működik, célszerűen azonnal fizetendő készpénzben, bankkártyával, utalással.

 

4. Végszámla készülhet megrendeléskor is, de annak kifizetéséig nem tudjuk garantálni a kiválasztott járművet.

 

5. Nem raktári jármű esetén csak az előleg számla kifizetése után történik meg a jármű lerendelése a gyártól.

 

6. Finanszírozott vásárlás esetén praktikusan mindezzel egyidejűleg elkészül a finanszírozási szerződés is aláírásra. Ehhez további dokumentumok szükségesek: munkáltatói igazolás, nav nullás igazolás

 

7. Mindezek után elkészül az adásvételi szerződés, melynek aláírása után a komplett összekészített dokumentum csomag átadásra, átküldésre kerül, időpont egyeztetéssel a várható átadásról.

 

8. Egyes – cégek, egyéni vállalkozók és egyéb kedvezményre jogosultak – esetén további dokumentumok, un nyilatkozat aláírása is szükséges lehet. a szerződéssel egyidejúleg. A Suzuki Magyarország Zrt. kedvezményének feltétele a minimum 6 hónapos elidegenítési tilalom, melyre nem magán vásárlóknak írásos kötelezettséget kell vállalniuk. Autó kereskedők és bérautócégek esetén törzskönyv leadási kötelezettséggel. 

 

9. Finanszírozott jármű esetén meg kell várni a bank jóváhagyását, ami néhány munkanapot vehet igénybe.

 

10. A jármű telephelyre érkezéséről tájékoztatjuk. Raktári jármű esetén vagy a beérkezést követően rövid időn belül kiállítjuk a végszámlát, mely átutalással fizetendő. A vételár beérkezése után kezdjük meg a forgalomba helyezést.

 

11. A forgalomba helyezés és a kötelező felelősségbiztosítás után, Önnek megfelelő időpontban átadjuk a járművet, és bemutatjuk szerviz kollégáinkat. 1000 km vagy 1 hónap után jöjjön be ingyenes átvizsgálásunkra! A 3+7 év garancia feltétele a márkaszerviz. Speciális céges felhasználóknak kedvező áron vásárolható kiterjesztett garancia, melyről értékesítő kollégánk tájékoztatja előzetesen.

 

12. Ne feledje bekötni a Suzuki Connect szolgáltatást, amivel mindig, mindenhol, mindent tudhat járművéről – mobilon. Nincs több „ hol hagytam az autómat”, vagy „bezártam az ajtót” kérdés. 3 év ingyen, sajnos egyelőre csak S-Cross-ra. Plusz 10 perc átadáskor, ne hagyja ki!

 

 

Jó utat hazafelé! 

Vissza a boltba